Rubrika: Jak to vařím já

Moje recepty aneb “Jak to vařím já”

Recept na domácí pečený čaj – jak to vařím já

Recept na domácí pečený čaj - jako to vařím jáTak hned v úvodu musím říct, že pečený čaj se nevaří, ten se peče. Ale nebudu kvůli tomu předělávat název rubriky, že. Receptů na výrobu pečeného čaje je řada, fantazii se meze nekladou a ani můj recept na domácí pečený čaj není výjimkou. Pokud se nechcete s výrobou domácího pečeného čaje mořit, nemusíte číst dále a můžete si pečený čaj prostě koupit např. na www.cajicky.cz.
Základem pro výrobu ovocného čaje je…

Recept na kyselo – jak to vařím já

Recept na kyselo - jak to vařím já
Základní surovinou pro výrobu kysela je chlebový kvásek, který zakoupíte v každém slušném pekařství. Udává se, že na 2 litry polévky potřebujete jedno balení kvásku o hmotnosti 250 gramů. Já vařím kyselo v opravdu velkém hrnci, tak běžně spotřebovávám balení dvě až tři. Kvásek namočím do vlažné vody, nechám ho odležet, občas ho zamíchám ve snaze o to, aby se ve vodě maximálně rozpustil.